John Stainer expansion plans submitted

West Brockley's John Stainer primary school, the happiest place on earth, has submitted plans to expand the magic kingdom from one to two forms of entry. The plans include:

A new build extension which compliments and respects the historic fabric of the original building, providing a further 7 class bases and ancillary spaces, together with the replacement of the main hall, kitchen and associated spaces to meet the increase in pupil and staff numbers. 

It will provide functional school accommodation within the new build extension which is to be linked into the existing main school block which has been improved with minimal internal remodelling and the creation of a new main school entrance/reception lobby.

The new extension directly links with all levels of the school and combined with a reorganisation of existing internal classrooms provides integrated learning spaces. The extension is designed to sit compactly on the site and take up as little external space as possible to maximise the available areas for external play on this constrained site. 

The new nursery building will replace the temporary classroom blocks and be linked to an existing outbuilding which houses the after school club. The layout has been designed to include shared core facilities for both the after school club and nursery as these will generally operate at different times with the ability to securely lock off one use from another if required.

12 comments:

Woman of Brockley said...

Interesting! The newish little estate next door to John Stainer was
built 20 years ago or so on the site of the original other half of the
school which was demolished because of falling rolls at the time. I like
the proposed design. Good luck to them.

brockers said...

Looks good to me... nice modern design without being garish. Central Brockley is gonna be a construction site for the next few years I think with all the development going on!

Mrs Underhil said...

looks good. great primary school.

Alex said...

I do hope they've considered some shading devices for all that glass on the southern side of the building...could be some very hot and bothered kids in the summer months...other than that looks okay. let's hope the build quality matches up to that of the existing school.

Raymond Turner said...

i dont like the new look and knowing them there do all this why the kids are there

Tuoyo Year 5 said...

Wow this is amazing! This is Tuoyo. This looks like a lot of work. Like Hannah said we will probably be gone by then but we will visit. Thank you for being the head for us anyways

Jade Bryant said...

I'm so glad this has been approved! My daughter goes to this school and I have to say it is one of the best in Brockley :)

Jade Bryant said...

how else are they going to do it?

terrencetrentderby said...

The picture doesn't include that really gash house built on the corner but yes it does look good.


Can't wait for more school run congestion and fat kids blocking the pavement.

letisha said...

This is wonderful wow this is a lot of work.

letisha said...

AMAZING

Warren McMeeking said...

Do we know how the 7 new class rooms are going to be allocated yet? I have a son starting in 2015 and my daughter is on the waiting list for year 2 right now.
I really want them to go to the same school.

Brockley Central Label Cloud